KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

sibelius
Sibelius-monumentti, yksityiskohta kuvasta. Helsingin kaupunginmuseo/Volker von Bonin.

Kansallisen digitaalisen kirjaston asiakasliittymän Finnan palvelussa mukana olevat organisaatiot muodostavat konsortion. Konsortion jäseniksi liittyvät kaikki ne arkistot, kirjastot ja museot, joiden aineistoa tai palveluita on saatavilla asiakasliittymästä.

Konsortion jäseneksi liitytään allekirjoittamalla Finnan palvelusopimus Kansalliskirjaston kanssa. Palvelusopimuksessa sovitaan konsortion jäsenen ja Kansalliskirjaston välisistä asiakasliittymän käyttöön, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvistä tehtävistä ja vastuista.

Kansalliskirjasto vastaa Finnan ylläpidosta, tarjoaa jäsenille keskitettyä tukea sekä vastaa konsortion hallinnosta. Konsortio turvaa osallistuvien organisaatioiden vaikutusmahdollisuudet Finnan kehitykseen. Konsortion jäsenet voivat ottaa käyttöönsä myös muita yhteisiä palveluita.

Konsortioryhmä on konsortion jäsenten ja intressiryhmien edustajien yhteistyöelin, joka linjaa Finnan kehittämistä sekä suunnittelee ja seuraa sen toimintaa. Käytännön kehittäminen tapahtuu asiantuntijaryhmissä, työpajoissa sekä muissa tapaamisissa, joihin konsortion jäsenet ja intressitahojen edustajat voivat osallistua.

Asiakasliittymä Finna on osa Kansallisen digitaalisen kirjaston (KDK) kokonaisuutta. Opetus- ja kulttuuriministeriön nimittämä KDK:n ohjausryhmä linjaa KDK:n kehittämistä, seuraa sen toteutumista ja edistää tietohallinnon yhteentoimivuutta.

Konsortion asioita koskevat kysymykset ja kommentit voi lähettää palvelupostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisätietoja antaa myös johtaja Kristiina Hormia-Poutanen Kansalliskirjastosta, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 191 44118.

Konsortioryhmä

Konsortioryhmä nimettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2012 ja uusin kokoonpano on vahvistettu helmikuussa 2016. Tiedot ryhmän tämänhetkisistä jäsenistä ovat Finnan asiakaswikissä.