KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi määrärahan nuoria työllistäviin kulttuuriaineistojen digitointia ja verkkosaatavuutta ja säilyttämistä edistäviin hankkeisiin. Määrärahan tarkoituksena on nuorten (alle 30 v.) työllistäminen hankkeisiin, jotka edistävät kokoelmien luettelointitietojen ja tietoaineistojen digitointia, kokoelmien ja tietoaineistojen digitaalista kuvaamista sekä kuvakokoelmien digitointia.

Määräraha on haettavana kahdessa erässä. Ensimmäinen hakukierros päättyy 30.6.2010. Toinen hakukierros on syyskuussa 2010. Määrärahan suuruus on yhteensä 2 miljoonaa euroa. Määrärahaa voidaan käyttää vuonna 2010 ja 2011 syntyviin kustannuksiin. Toisella hakukierroksella on mahdollista tukea digitoinnin ohella myös aineistojen tuomista saataville KDK-asiakasliittymän kautta.

Lisätietoja:

Tiedot määrärahasta opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla: http://www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/LTAE_digitointi.html

Minna Karvonen, puh. (09) 1607 7424, Päivi Salonen, puh. (09) 1607 7431, tekniset kysymykset: Vesa Hongisto, Museovirasto, puh. (09) 4050 9303

 

Digitointiavustukseen liittyen järjestetään tiistaina 1.6. 2010  klo 9.30-16 Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34, Helsinki) tilaisuus, jossa käsitellään digitointiavustuksen hakemista, digitoinnin hankkeistamista sekä museoiden yhteistyömalleja. 

Osallistujilla on mahdollisuus esitellä digitoinnin yhteishankeideoita sekä työstää hankesuunnitelmia.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan Museoliiton verkkosivuilla http://www.museoliitto.fi sekä Museoposti -sähköpostilistalla viimeistään perjantaina 21.5.2010. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.5.2010.