KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

KDK-hankkeen pitkäaikaissäilytysjaoston teknisen asiantuntijaryhmän PAS-alatyöryhmä (TAPAS) on laatinut luonnoksen keskitettyyn pitkäaikaissäilytysjärjestelmään tallennettavien tietopakettien metatietovaatimuksien määrittelyksi.

Dokumentissa PAS-järjestelmän tekninen ja hallinnollinen metadata v.2.5. (PDF) määritellään keskitettyyn pitkäaikaissäilytysjärjestelmään (PAS-järjestelmään) tallennettavan aineistojen hallinnollisen metatiedon vaatimukset. Aineiston on sisällettävä määritellyt pakolliset metatiedot, jotta se on mahdollista siirtää PAS-järjestelmään. Lisäksi on suositeltavia metatietoelementtejä, joita ei voida kohtuudella vaatia kaikilta organisaatioilta, mutta jotka ovat hyödyksi etenkin ongelmatilanteissa. Laadittu määritys tarjoaa kehikon, jota on mahdollista täydentää sektori-, aineisto- ja organisaatiokohtaisten vaatimusten mukaan

Tavoitteena on, että määritys otettaisiin huomioon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa organisaatioissa, jotta PAS-kelpoisen aineiston tuotanto voitaisiin aloittaa mahdollisimman nopeasti.

Määrityksestä toivotaan palautetta sähköpostitse osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. perjantaihin 26.3.2009 mennessä. Määrityksen työstämistä jatketaan saatujen kommenttien pohjalta osana KDK-pitkäaikaissäilytyshanketta.