KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Osana hankkeen kokonaisarkkitehtuurityötä laaditun standardisalkun luonnos on julkaistu. Standardisalkku sisältää Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeen asiakasliittymässä ja pitkäaikaissäilytysjärjestelmässä käytettävät standardit. Standardisalkussa mainittujen standardien on tarkoitus ohjata myös kaikkia kirjastoja, arkistoja ja museoita, jotka ovat mukana Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeessa tai jotka tulevaisuudessa siirtyvät hankkeen palveluiden käyttäjiksi. Esitetyt standardit ovat suosituksia, joita tulisi noudattaa esimerkiksi tietojärjestelmiä uusittaessa

Standardisalkku on luonnosvaiheessa. Siitä on kaikkien kiinnostuneiden mahdollista antaa kommentteja ja muuta palautetta sähköpostitse osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen perjantaihin 4.12.2009 mennessä. Standardisalkkua kehitetään osana hankkeen kokonaisarkkitehtuurityötä ja päivitetään tarvittaessa. Raportti hankkeen kokonaisarkkitehtuurityöstä julkaistaan keväällä 2010.

>>KDK_standardisalkku_luonnos_10.11.2009.pdf