KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Kansalliskirjasto järjestää 24.–26.10.2017 Kirjastoverkkopäivät teemalla Askelmerkkejä tulevaan. Paikkana on Metsätalo Helsingissä.

Kirjastoverkkopäivien ohjelma on tänä vuonna runsas ja monipuolinen. Ohjelmaa järjestetään niin sisällönkuvailusta, kirjastoteknologiasta, avoimesta tieteestä kuin saavutettavuudestakin kiinnostuneille, Finnan, Melindan ja FinELibin ajankohtaisia kysymyksiä unohtamatta. Sisällöt soveltuvat erilaisissa kirjastoissa ja tehtävissä työskenteleville.

Tapahtuma alkaa tiistaina 24.10. työpajapäivällä, jonka aikana työstetään kahdeksaa eri teemaa työpajoissa. Yksi työpajoista soveltuu erityisesti kaikkien sektoreiden Finna-sisällöntuottajille ja erityisesti yleisten kirjastojen edustajille.

Keskiviikkoaamun 25.10. aiheena on linkitetty data ja kirjastojen tietojärjestelmien tulevaisuus. Keynote-puheenvuoron pitää Simeon Warner (Cornellin yliopisto, Yhdysvallat). Keskiviikkona pohditaan myös kirjaston roolia kansalaisen elämässä sekä vietetään iltajuhlaa Kirjastoverkkopalveluiden tiloissa Sörnäisissä. Juhlissa esiintyy muusikko Matti Johannes Koivu.

Torstaina 26.10. järjestetään paneeli Avoin tiede ja tutkimus- sekä Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeiden piirissä edistettyjen asioiden tulevaisuudesta, kun hankekaudet ovat päättymässä. Lisäksi keskiviikon ja torstain ohjelmassa on runsaasti rinnakkaissessioita, joista jokaisella on oma teemansa.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Osaa ohjelmasta voi seurata etäyhteydellä. Myös etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan Kirjastoverkkopäiville viimeistään 8.10.2017.

Kolmen päivän seminaarin ohjelmaan sekä muuhun tarpeelliseen tietoon voi tutustua verkko-osoitteessa: https://www.kiwi.fi/display/kivepa

Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä linkistä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/81581/lomake.html.

Tervetuloa!
#kivepa2017

kirjastoverkkopaivat2017 logo vaaka rgb