KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Kansallisen Digitaalisen Kirjaston (KDK) Tietoarkkitehtuuriryhmä on kartoittamassa kirjastojen, arkistojen ja museoiden (KAM-sektori) tarpeita paikkatiedon suhteen.
 
Paikkoihin liittyvä tieto on tärkeä osa muistiorganisaatioiden kokoelmiin kuuluvien aineistojen luettelointia ja kuvailua. Paikkatiedon avulla voidaan esimerkiksi kertoa aineiston sisällöstä ja tarjota tiedonhakijoille pääsy aineistoon alueellisesta lähtökohdasta. Eri KAM-sektoreiden lähestymistavoissa on ollut eroja: arkistoille ja museoille esim. pitäjien nimet sekä historialliset nimet ovat olleet vielä tärkeämpiä kuin kirjastoille.
 
Kyselyn aiheita ovat olemassa olevien paikkatietovarantojen tilanne, yhteiset paikkatietojen käyttötarpeet, sekä mahdollisuudet ja halu hyödyntää ulkopuolisia paikkatietovarantoja KAM-organisaatioiden aineistojen kuvailussa. Lisäksi selvitetään paikkatietoon liittyviä tulevaisuuden tarpeita ja toiveita. Kysely liittyy Tietoarkkitehtuuriryhmässä valmisteilla olevaan KAM-organisaatioiden Paikkatietoselvitykseen, jonka tavoitteena on kartoittaa mahdollisia yhteisiä tarpeita paikkatiedon tuottamisen ja hyödyntämisen suhteen.
 
Vastaa kyselyyn tästä linkistä
https://www.webropolsurveys.com/S/EFB7574788E1F741.par ja jaa tietosi paikkatietojen luetteloinnista ja hyödyntämisestä.
 
Kysely on avoinna 30.6.2016 saakka.
 
Lisätietoja kyselystä antavat:

  • Arkistot: Markus Merenmies, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Kirjastot: Mikko Lappalainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Museot: Leena Furu-Kallio, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.