KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Finna kokoaa Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot yhteen käyttäjäystävälliseen palveluun. Mukana on tällä hetkellä yli 100 organisaatiota. Kevään 2016 mukaantulo on parhaillaan käynnissä.

Organisaatiot voivat tuoda aineistonsa valtakunnalliseen Finna.fi -palveluun tai luoda kokonaan oman näkymänsä. Kansalliskirjasto on Finna-palvelun ylläpitäjä ja vastaa sen kehittämisestä ja yhteistyöverkoston rakentamisesta. Rakennamme asiakasliittymää avoimen lähdekoodin ohjelmisto VuFindin pohjalta, ja toteutamme Finnaa mukana olevien organisaatioiden kanssa yhteistyössä.

Finnalla organisaatiot voi tehdä toimintansa ja aineistonsa näkyväksi helposti sekä osoittaa vaikuttavuutensa tilastoilla ja laadullisella tiedolla. Kansalliskirjaston ja CSC:n tarjoama tekninen ylläpito kuuluu palveluun.

Asiakasliittymään voivat veloituksetta osallistua seuraavat organisaatiot:

  • ·         opetus- ja kulttuuriministeriö ja sen hallinnonalan virastot ja laitokset

o   arkistot (arkistolaitos ja valtionapua saavat yksityiset arkistot sekä Musiikkiarkisto JAPA ja Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto)

o   kirjastot (yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kirjastot, yleiset kirjastot ja Varastokirjasto)

o   museot (päätoimisesti ammatillisesti hoidetut museot).

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan ulkopuolisten organisaatioiden mukaan liittyminen ja hinnoittelumalli ovat suunnitteluvaiheessa.

Jos organisaatiosi on kiinnostunut mukaantulosta ja edellytykset aineistojen tuomiselle Finnaan täyttyvät kevään 2016 aikana, ota yhteys Finna-postiin (finna-posti(at)helsinki.fi) 29.2. mennessä. Lähetämme ilmoittautuneille asiakastietolomakkeen täytettäväksi ja pyrimme saamaan aineistoja mahdollisuuksien mukaan Finnan testipuolelle ennen huhtikuussa pidettävää peruskoulutusta.

Lisätietoja mukaantulosta ja sen edellytyksistä löydät Finnan asiakaswikistä.

Järjestämme Finna aloittelijoille -peruskoulutuksen 14.4.2016 klo 10–15 Kansalliskirjastossa Leipätehtaan tiloissamme (Kaikukatu 4, Helsinki).  Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa myöhemmin keväällä.