KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Finna-palvelu on mukana Helsinki Design Weekillä järjestämällä tilaisuuden Culture as Commons? Designing with Digital Heritage. Tapahtumassa tutkitaan yhdessä kuuden suunnittelijan kanssa, mitä suomalainen kulttuuriperintö tarkoittaa vuonna 2015, ja mitä voisi tapahtua, jos se olisi kokonaan yhteistä ja kaikkien käytettävissä.

Suunnittelijaparit Laura Väinölä & Jesse Auersalo, Man Yau & Johannes Ekholm ja Sophie Sälekari & Juuso Koponen on haastettu luomaan 24 tunnissa Finna-aineistoista uuden idean, teoksen tai konseptin. Parit esittelevät työnsä tuoreeltaan yleisölle perjantaina 11.9.klo 17–19 Helsinki Design Weekin päänäyttämöllä, L3 Muotoilumakasiinissa Jätkäsaaressa.

Esityksiä kommentoi raati, jossa ovat mukana johtaja Susanna Pettersson (Ateneumin taidemuseo), tutkija Sanna Marttila (Aalto-yliopisto Media Lab, Open Knowledge Finland, Avoin GLAM) ja kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi (Yle).

Tapahtumassa käytettäviä kulttuuriaineistoja tarjoavat muun muassa Kansallisgalleria, Svenska litteratursällskapet i Finland, Lusto – Suomen Metsämuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo, Työväen Arkisto, Turun museokeskus, Sotamuseo, Muistaja-museot, Mikkelin kaupungin museot, Kansalliskirjasto sekä Helsingin kaupunginmuseo.

Tapahtuman toteuttaa Finna.fi -palvelua koordinoiva Kansalliskirjasto yhdessä suunnittelutoimisto Wevolven kanssa.

Tilaisuus on kaikille avoin. Pääsymaksulla (10/5 e) pääsee myös Muotoilumakasiinin muihin saman päivän tilaisuuksin sekä näyttelyyn.

 Lisätiedot tapahtumasta Helsinki Design Weekin sivulta sekä tapahtuman Facebook-sivulta.