KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

A Checklist for Museum Collections Management Policy on ohje kokoelmapolitiikan laatimiseen. Se on alun perin laadittu suomalaisten kulttuurihistoriallisten ja taidemuseoiden tarpeisiin. Englanninkielinen käännös mahdollistaa kansainvälisen keskustelun ja yhteistyön kokoelmahallinnan kehittämisessä.

Kokoelmapolitiikka on museon laatima strateginen asiakirja, joka kiteyttää museon toiminta-ajatuksen. Kokoelmapolitiikka määrittelee mitä museon kokoelmissa on, mitä museo tallentaa kokoelmiinsa ja miten tallennustyö toteutetaan. Kokoelmapolitiikka linjaa myös kokoelmien ja niiden kartuttamisen tulevaisuuden.

Kokoelmapolitiikan muistilistan ovat laatineet projektipäällikkö Maija Ekosaari Vapriikista sekä amanuenssi Sari Jantunen ja intendentti Leena Paaskoski Suomen Metsämuseo Lustosta Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa SAKU-hankkeessa vuosina 2011–2013, ja se on julkaistu suomeksi yhteistyössä Museo 2015 -hankkeen kanssa 2013. Englanninkielisen käännöksen ovat tehneet Jyri Kokkonen ja kirjoittajat.

A Checklist for Museum Collections Management Policy

Kokoelmapolitiikan muistilista museoille