KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Finna-hakupalvelun käyttökokemuksia ja käyttötapoja selvittävään kyselyyn vastasi yhteensä 3239 käyttäjää. 

Kyselyn perusteella Finna on otettu myönteisesti vastaan. Kyselyn vastanneista 89 % pitää Finnaa hyödyllisenä ja 74 % helppokäyttöisenä.

Suurin osa vastaajista (79 %) etsii Finnasta tiettyyn aiheeseen liittyvää tietoa tai aineistoa, mutta palvelua käytetään myös mm. kirjojen uusimiseen sekä selaillaan muuten vain.  Eniten Finnasta haetaan opiskeluun liittyvää tietoa.  Vastaajista 42 % käyttää Finnaa vähintään kerran viikossa.

Kyselyn tuloksia käsitellään parhaillaan. Saatua palautetta hyödynnetään Finnan kehittämistyössä. Tuloksista valmistuu raportti tammikuussa 2015.

Finna.fi kokoaa yhteen Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistot. Tällä hetkellä Finnassa on mukana yli 50 organisaatiota ja yli 9 miljoonaa aineistotietoa. Määrä kasvaa jatkuvasti, kun uusia organisaatioita liittyy Finnaan. Finnan kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto.