KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö, tekijänoikeusjärjestöt Kuvasto ja Kopiosto sekä Kansallisgalleria ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka mahdollistaa suomalaisten taiteilijoiden taideteoksien näyttämisen verkossa maailmanlaajuisesti. Sopimuksella muodostetaan "virtuaalinen kansallinen taidegalleria".

Sopimusosapuolten tavoitteena on yhtäältä lisätä suomalaisten kuvataiteilijoiden tunnettuutta, mutta myös yleistä tietoisuutta taideteosten laillisesta käyttämisestä internetissä sekä edistää hyvien käytäntöjen kehittymistä ja oikeuksien kunnioittamista.

Sopimus koskee tekijänoikeuden piirissä olevia taideteoksia. Jo nyt tekijänoikeudesta vapaita teoksia Kansallisgalleria on voinut ilman erillistä korvausta käyttää myös internetissä.

- Sopimus on päänavaus Kansallisen digitaalisen kirjaston KDK:n käyttöoikeuksien hankinnassa. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa tämän taideteosten hankinnan, kertoo kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen.

Viitasen mukaan sopimuksen seurauksena kynnys nauttia kuvataiteellisista elämyksistä madaltuu huomattavasti. - Sopimus tuo Kansallisgallerian kokoelmat asuinpaikasta ja muusta sijainnista riippumatta kaikkien suomalaisten ja koko maailman ihmisten saataville, Viitanen sanoo.

Lue koko uutinen opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.