KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Helsingin kaupunginmuseo on alkanut avata kokoelmiaan verkossa yleisölle Kansallisen digitaalisen kirjaston Finna-liittymän avulla. Yleisö voi selata Kansalliseen digitaaliseen kirjastoon kerättyjä aineistoja, kuten esineitä, kuvia, taideteoksia, kirjoja, karttoja ja asiakirjoja osoitteessa www.finna.fi.

 

Tänä vuonna julkaistaan 20 000 - 30 000 kaupunginmuseon tallennetta. Niiden joukossa on muun muassa Signe Branderin kaikki 906 valokuvaa sadan vuoden takaisesta Helsingistä. Brander kuvasi 1900-luvun alussa museon ohjeiden mukaisesti häviävää ja muuttuvaa Helsinkiä, rakennuksia, tapahtumia ja juhlakoristeluja. Samalla kuviin tallentui välähdyksiä kaupungista ja sen asukkaiden elämästä.

 

Finnassa julkaistuja kuvia voi museon mukaan ladata ja käyttää vapaasti, kunhan lähde on kerrottu. Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmissa on noin miljoona kuvaa, joista noin 50 000 on toistaiseksi digitoitu. 

Kaupunginmuseon hakunäkymä on osoitteessa hkm.finna.fi.

 

SLS:n (Svenska litteratursällskapet i Finland) Finnassa julkaistusta aineistosta löytyy myös runsaasti mielenkiintoista verkkoaineistoa: kuvia, äänitteitä ja videoita. 

 

Myös uusia kirjastoaineistoja Oulun seudun ammattikorkeakoulun kirjastosta ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjastosta on julkaistu Finnan kansallisessa näkymässä. Näiden lisäksi Jyväskylän yliopiston kirjasto on omalla näkymällään siirtynyt beta-versiosta virallisesti tuotantoon.

https://jyu.finna.fi/

 

Finnan palveluosoite 

finna-posti (at) helsinki.fi

 

Finna-wiki 

https://www.kiwi.fi/display/finna/Etusivu