KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

KDK-verkkosivuilla 14.12.2011 julkaistu tiedote Kansalliskirjasto luopuu Primosta asiakasliittymäohjelmistona on poistettu ja korvattu 16.12.2011 seuraavalla tiedotteella:

Kansalliskirjasto ja Ex Libris tiedottavat: Kansalliskirjasto testaa KDK-asiakasliittymän toteutusta avoimella lähdekoodilla Primo Central Indexiä hyödyntäen

Primo-pilotoinnin jälkeen Kansalliskirjasto on päättänyt selvittää avoimen lähdekoodin ohjelmistojen hyödyntämismahdollisuuksia Kansallisen digitaalisen kirjaston (KDK) asiakasliittymän toteutuksessa. Samalla tutkitaan mahdollisuuksia hyödyntää Primo Central Indexiä, e-aineistojen keskitettyä viitetietokantapalvelua. Lähtökohtana on edelleen KDK-asiakasliittymälle asetettu tavoite saattaa arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistot yhteisen haun piiriin.

Kansalliskirjasto pitää Ex Libristä tärkeänä yhteistyökumppanina sekä ottaa huomioon sen tuotteet ja palvelut rakentaessaan kansallisia verkkopalveluita asiakkailleen.

Ohjelmistotoimittaja Ex Libriksen kanssa on sovittu, että tässä vaiheessa Kansalliskirjasto ja Ex Libris yhdessä informoivat Primo-pilotoinnin lopettamisesta.

Lisätietoja:

Lisätietoja antaa Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluiden johtaja Kristiina Hormia-Poutanen, p. 09 191 44118, s-posti kristiina.hormia (at) helsinki.fi

Lisätietoja Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeesta: http://www.kdk.fi/