KDK-hanke on päättynyt, eikä tätä sivustoa enää päivitetä. Löydät tietoa digitaaliseen kulttuuriperintöön liittyvistä palveluista, hankkeista ja yhteistyöstä jatkossa Digime-sivustolta, www.digime.fi.

muoti
P. Ringwall Ab oy: Illustrerade modekatalog. Kansalliskirjasto.

 

Osana Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta toteutetaan asiakasliittymä, jonka kautta voi hakea kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja ja käyttää niiden palveluita.

Kansalliskirjasto solmi kesällä 2010 sopimuksen Ex Libris Groupin kanssa, jonka toimittamaa Primo-järjestelmää pilotoidaan parhaillaan kahdeksan organisaation pilottiprojektissa. Pilotin aikana järjestelmässä on ilmennyt mm. dokumentaatioon, käyttäjätukeen sekä konsortio-ominaisuuksiin liittyviä puutteita. Ongelmien vuoksi palveluiden rakentamista ja integrointia ei olla päästy toteuttamaan suunnitellusti.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan pilotointi olisi päättynyt helmikuussa 2011, jonka jälkeen olisi siirrytty tuotantovaiheeseen. Kansalliskirjasto ja Ex Libris Group ovat sopineet pilotointijakson pidentämistä kesäkuuhun 2011. Ongelmia ratkotaan sekä organisaatioiden johdon että asiantuntijoiden tasolla. Pilotoinnin jatkamisella varmistetaan, että järjestelmä on vaatimusmäärittelyiden mukainen ja täyttää kirjastojen, arkistojen ja museoiden tarpeet.

Uusia organisaatioita on tarkoitus ottaa mukaan syksystä 2011 alkaen, tähän toiseen aaltoon on ilmoittautunut noin sata organisaatiota. Pilotoinnin jatkuminen kesäkuuhun vaikuttaa  todennäköisesti myös toisen aallon käynnistymiseen. Kesäkuussa tiedotetaan pilotoinnin tilanteesta ja toisen aallon käynnistymisestä.

Lisätietoja:
johtaja Kristiina Hormia-Poutanen, p. (09) 191 44118, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., tai pääsuunnittelija Ari Rouvari, p. (09) 191 44126, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kansalliskirjasto/kirjastoverkkopalvelut